Första veckan på semestern.

Hejsan!

Då var äntligen semestern här. Inte för att mitt första halv år 2017 varit fullt av jobb men många äventyr. Både flytt och massa arbets-interjuver har stått på schemat och i Maj började jag äntligen jobba igen. Men nu får vi äntligen njuta och bara leva.

Sista passet på jobbet blev även det ganska lugnt. Hela våran fabrik skulle vara tom så vi körde ut dom sista karosserna sen var det bara lite städ-jobb kvar som naturligtvis gick fort med bra motivation. Så redan vid 21 så lämnade jag fabriken för nu. Hemma väntade Andreas med bad och en semester-cider. Kunde inte vara lyckligare. Men men snabbt i säng var det som gällde för på lördagen så ringde klockan 5. Inte var man pigg inte men taggad till tusen.

På fredagen hade Andreas varit inne i stan och fixat biljetter till Danmark över dagen billigare av en kille. Dock ville vi gärna ha med bilen över då vi kände att flera timmar i Fredrikshamn var lite för länge i en stad som inte är allt för stor. Vi pratade med kvinnan i kassan på Stena Line och tillslut så fick vi ändå med bilen och dessutom som VIPvilket innebär att man får åka på först och av först. Väl på så väntade en härlig promenad runt på färjan och uppe på däck och vi kunde inte fått en bättre start på dagen. Verkligen toppen väder.

I biljetterna ingick frukost som var spm nog många vet en underbar buffe. I alla fall för dom som kan äta lite större mängder än mig. Men gott var det! Väl framme i Danmark så var det även där bra väder. Vi siktade in oss på att ta oss till Skagen. Det första som slog mig var att det efter vägarna låg en massa bostadshus. Det såg mysigt ut men lite annorlunda mot i Sverige. Innan vi kom till Skagen åkte vi förbi ett fält med mestadels sand. Väldigt vit sand mot vad vi har. Så var det även på stranden vi sedan kom till. En jääätte lång strand och man såg väldigt långt. tyvärr var det dessutom massa med folk så vi tog lite bilder men sen gick vi tillbaka till bilen.

 

Det var mysigt att åka igenom Danmarks landskap. Jag trodde ändå inte att det skull vara så annorlunda, till stor del så var det lika. Mer sand och mycket plattare. Efter Skagen tog vi oss till Ålborg, vi skulle se om vi kunde hitta några butiker och det gjorde vi. I  Ålborg finns ett stort köpcentrum med massa butiker. Vi kom ganska sent vilket är en nackdel med Danmark. Allt stänger tidigt. Men vi gick in på en stor butik som hette Bilka. Vilket är som COOP fast mycket mer! Och dessutom fanns en del med bara sprit vilket kändes konstigt. Men lite sprit blev det innan vi var tvungna att lämna pga att jag blev lite sjuk för vi glömde att äta mat mitt i allt.

Nu började klockan närma sig avgång men innan vi tog oss tillbaka besköts vi Hirtshals. En stor fyr men en mäktig utsikt!

På väg hem blev det naturligtvis Taxfree men också VIP louange med fri öl och gott, men framför allt ett lugnt rum med sköna stolar och tv. Det var ändå en bra avslutning på en ganska lång men underbar dag. Första dagen på semestern.

Nu njuter vi av SEMESTER!!

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar