Höst med Halloween och Andreas födelsedag!

Hej alla!
Nu känns det att hösten har kommit även hit ner till västkusten. Löven börjar bli allt färg-gladare och när man som jag åker hem sent på natten från jobbet så är det nästan så man får skrapa rutorna! Vindarna här nere börjar dessutom bli allt kallare. Men vissa dagar har även vi sol.

Helgen 28-29 okt bestämde vi oss för att fira hösten. Eftersom vi planerar att renovera det nedre badrummet/tvättstugan så passade det bra att gå på Hem och hushållsmässan som gick av stapeln den helgen. Inte så farligt med folk som vid Båtmässan som vi var på i våras. Vi gick ett par varv innan vi bestämde att det var nog och åkte upp till restaurangen på ovan våningen kallad Heaven 23. Först och främst vilken utsikt!!
 (Lånade bilder)
Även om min svindel gjorde sig påmind så var det väldigt vackert.
Sen blev det Halloween på Lisseberg! Wow är nog ordet jag finner mest lämpligt! Det slår inte Jul på Lisseberg men oj va kul vi hade! Dom hade verkligen byggt om och gjort det väldigt mysigt.

Efter mycket spelande på hjul och annat så vann jag tillslut på min älskades födelseår, nummer 76. Om ni är här i Göteborg under Halloween eller jul så rekommenderas Lisseberg lite extra.
Den 3 Nov fyller min älskling år men då vi båda jobbade hela dan så bestämde vi att fira honom på lördagen. Vid kl 14 så kom hans familj förbi på lite kaffe och tårta vilket var jätte trevligt. På kvällen hade vi lyckats med att få tag på två platser till Smakmeny-afton på Tullhuset, vilket är Hönös egna fisk-resturang. Oj oj vilken kväll. Här kommer menyn.

Vi kom till ett väldigt vackert dukat bord. Först fick vi ett så kallat instick som var ett litet kex med rom och lite picklad rödlök. Oj vilken smakupplevelse! Till detta fick vi en för drink som var en Cava Rosé Castellblane (Spanien) Betyg 4/5.
Förrätt

1. Halstrad Pilgrimsmussla på ett skal. Serveras med tryffeläggröra samt friterad potatis. Mycket god och väldigt gullig uppläggning. Till detta drack vi ett vin vid namn Les Princes Abbés (Frankrike) Betyg 5/5

2. Hummercappuchino, serveras med hummerröra på frasig smördeg. Detta var alltså en hummersoppa i mugg. Vilket såg underbart ut när det kom. Men smaken! Wow. Det är svår att beskriva. Till detta fick vi Fourny Grand Reserve Champagne. Betyg 4/5 pga Champagne vilket är nått jag inte gillar, dock var detta ganska gott.
Varmrätt

1. Gräddbakad Torskrygg, Serveras med glaserad brysselkål, bakad rotaselleri, rökt laxkrisp och sauce mousseline. Vacker uppläggning och en smakupplevelse. Till detta fick vi Chateau Bonnet. Betyg 4/5

2. Helstekt Rödtunga med soyabrynt smör, serverades med vintergrönt, karamelliserad citron samt kräm på rostad jordärtsskocka. Denna förvånade mig lite. Smöret gjorde att rätten får 5/5! Till detta fick vi Le Vieux Clos.
Dessert

Denna serverades alla tre på en tallrik.
1. Ostar från Sommarhagens Gårdsmejeri, Soliga Sonja och Behagliga Beda serverades på ett fröknäcke med morot- och hjortronmarmelad. Denna föll mig verkligen i smaken. Men inte alls min sambo. Vilket gör denna lite klurig att ha på menyn.
2. Vitchockladcheecake med jordgubbar. Det är ganska svårt att misslyckas med detta men absolut nom nom.
3. Violpannacotta med lakritsglass som serverades på marängflarn samt krossade drömmar.  Violpannacottan är den som påminner om ett öga på bilden. Den var riktigt god! Lakrisglassen blev lite för söt för mig med min operation men absolut god!
Till detta fick vi två drycker, ett dessert vin vid namn Errazuriz och en öl Kronenbourg Veteöl. Ölen var helt klart en av dom godaste jag druckit. Vinet var sött och kanske lite för mycket för mig. Men helheten av desserten får betyg 5/5.
Så middagen på Tullhuset var en perfekt avslutning på min älskades födelsedag. Nu är det tillbaka till vardagen igen!
Kommentera gärna så hörs vi igen!

 

 

En kommentar på “Höst med Halloween och Andreas födelsedag!

Lämna ett svar