Hönökaka!

Hej alla i vintermörkret.
Nog är det riktigt mörka dagar, men väldigt mysigt med alla lampor som kommit upp i alla fönster. På Torsdagen den 14, sent om sider så kom vårat besök i from av mamma, pappa, lillebror och Sagah med alla tre hundarna. Lagomt möra i kroppen var dom efter den långa bilturen. Men fredagen var bättre. Det var en mysig start och fram emot lunch så åkte jag och Sagah in till Göteborg för att hämta Andreas som varit i Skövde hela veckan, men innan vi åkte hem igen så åkte vi förbi Ica och handlade mera ingredienser för på Lördagen så var det dags för att baka Hönökaka. Dock fick ena delen av bagarna för sig att ta ”en öl” på fredagkvällen. Det slutade med att dom kom i säng 4 på morgonen. Men men jag och Andreas var uppe runt 7 och började elda så ugnen skulle vara varm.

Efter några timmar åkte jag tillbaka till huset för att se om någon vaknat, men det hade dom inte men efter en stund så började dom ramla ur sängarna. Men efter en hel del kaffe så fick jag med mig mamma till bagarstugan. Vi satten en deg och förberedde en annan. När den första jäst klart kom dom andra in ramlandes och då blev det fart.


Efter timmars slit och all värme så var vi klara. Ca 120 kakor och ett gäng trötta bagare var det som blev summan av dagen. Men oj vad goda dom blev! I alla fall dom jag inte brände!

Detta har varit en jättemysig helg. Till och med lite snö här nere med! Nästa helg drar vi upp till Dalarna (juldagen) om jag inte hinner blir mer förkyld. Men det krävs mycke för att stoppa mig!

Vi ses dalarna!

3 kommentarer på ”Hönökaka!

Lämna ett svar