En händelserik sommar!

Hej alla.

Jag är nog knappast ensam nu i slutet av ens semester att känna att det var ju nyss som jag var på jobbet och längtade efter lite ledigt! Den sista veckan var riktigt jobbig! Började dock semester på bästa sätt med att familjen från Mora var på besök. Så gissa om jag stämplade ut snabbt!

Ett projekt var att renovera altanen. Den gamla var vääldigt gammal och det fanns risk för stickor i fötterna. Dessutom hade vi två trapp steg inifrån ut, vilket funkar för nu kanske men att kunna gå ut och in utan att gå i trappor är en önska vi hade.

Under processen att tömma altanen!

När vi börjar riva upp det gamla!

Vi rev allt gammalt och såg till att material fanns för att våran snickare skulle kunna fortsätta. Så han kom och vi byggde två gjutformar. Detta för att försäkra oss att den nya altanen skulle orka ta vikten som ev. kommer att komma ovan på. Så min pappa kom återigen ner och vi göt.

Den ena av allt gjutande

När allt torkat så lät vi snickaren göra sitt vilket dom gjort med bravur. Oj vad vi är nöjda. Grannarna = Not so much. Men vi kör på ändå än så länge. Det är ännu lite el dragning för lampor kvar innan man kan klassa det som klart.

 

Mitt i allt detta hade vi sedan i februari bokat att vi skulle till Marstrand den 5 Juli och kolla på Marstrandsfånge No 90 Kleist.

Magiska sommarkvällar på Marstrand med musik, humor och starka känslor. ”Marstrandsfånge No 90 Kleist” handlar om fångarna och soldaterna på Carlstens fästning på Marstrand under 1600 – 1800-talet. Att bli dömd till Marstrandsarbete var det tyngsta straff som utdelades i Sverige. Kom man dit som fånge kom man knappast därifrån med livet i behåll. Personliga fångöden skildras i musik och skådespel liksom slaget om Carlsten då danskarna kom på besök 1719.  Under föreställningen kommer du att få stifta bekantskap med karaktärer som kommendant Danchwardt, marstrandsfånge no 90 Kleist, bödeln Beckius, Lasse-Maja, den enda kvinnliga fången Metta Fock och en halvpackad Tordenskiold. Middagen och föreställningen ges i riddarsalen på Carlstens fästning.

 

Citat  och bilder är från http://stefanandersson.nu/project/no-90-kleist/.

Våra bilder:

#pipistrello66 Som Lasse-maja

Det var en hel kväll med go mat och sjukt rolig show. Om ni får möjlighet gå på denna!

Eftersom det ändå var enda uppe i Marstrand så hade vi  fått lånat husbilen av svärföräldrarna. Sjukt snällt!! Så ja vi är sålda på husbils-livet.

Andreas intar pose framför husbilen
Så, husbilen står uppställd!

Vi avslutade denna helg med att åka upp till Smögen för ännu en natt i husbilen. Till middag blev det så klart skaldjur.

Andreas tog räkfrossa, ät så mycket du orkar. Jag klarade mig med en Landgång.

Vilken helg det ändå blev. Även om det är mycket folk i Smögen och  i Marstrand så är det helt klart nått man borde uppleva. Åtminstone en resa över dagen.

 

När vi väl hade varit hemma i några dagar fick vi åter ett kärt besök av min familj. Jag, Sagah, Oskar, Andreas, Pappa och Viktor. Mamma var lite förkyld och stannade på Hönö för att vakta hundarna medans vi åkte in till stan för att besöka Liseberg. Dock var det bara jag och Sagah som åkte nått.  Jag skall dock erkänna att jag har nog aldrig varit så rädd. Men lite stolt är jag att jag ändå åkte. Vi åkte till och med Balder! Men det kommer aldrig hända igen…

Jag och Sagah åker FlumeRide.

Efter timmar på nöjesfält var alla hungriga så Viktor tog oss till Gyllene Prag inne i stan. Detta är en restaurang att rekommendera.

En gryta som jag åt på Gyllene Prag inne i Göteborg
Andreas och pappa provade varsin Schnitzel variant. Båda mycket nöjda!

 

Men naturligtvis var vi uppe i Dalarna med. Med mina svärföräldrar!

Mat på Diner 45 i Sunne.
Mat på Diner 45 i Sunne.
Diner 45 i Sunne.
Diner 45 i Sunne.
Diner 45 i Sunne.
Jag, Agneta, Sagah och Sagahs mamma, Annika och min mamma på bingo.
Fika i Fryksås fäbod
Fryksås fäbod
Fryksås fäbod
Fryksås fäbod
Classic Car Week Rättvik
Stella <3
Husbilen på plats.
På färjan i husbilen på väg upp till Mora

Nu blir det att vila ikapp heeela sista veckan innan allt börjar igen!

Kommentera gärna med frågor eller annat!

Puss å Hej!

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar