Jul

Äntligen tagit mig tid att skiva igen. Jag måste bli bättre på detta även om det blir kortare inlägg. 

 Men men julen är över och nyår väntar. Hösten i stort har varit lugn och mest handlat om att julen kommer.  Vi hade bestämt att det var våran tur att ha jul hos oss. Och det skulle bara vara ett litet ”julbord”. Jo tjena…. Jag planerade i veckor innan till och från. Vad måste man ha och inte. Ja det slutade med att vi handlat för massor och stod i tre dagar och lagade allt som skulle lagas. Men lyckat blev det ändå. Och som vanligt blev det en massa mat över. Men då vi åkte upp till Mora dagen efter så fick mycket åka med oss upp. 

 Julklappar är ju dock nått som vi inte har riktigt. Barnen önskar sig pengar och vi andra har allt. I mora gjorde vi så att vi spelade julklapps-spelet. Alla köpte två paket för totalt 100:-. Det kunde vara vad som helst. Sen slår man tärning och byter paket. Vilket ger en mysig känsla av jul ändå. Jag fick ett av mitt eget paket och en annan. Spännband (Mitt eget) och spolarvätska. Vilket behövs när det är så slaskigt ute!

Felix höll noga koll på Ödlan Elvis.

 När väl jul var över men allt vad det innebar så intog ett lugn ändå. Vi hade lämnat 5 plus och hamnade i Mora med runt 0 dom första dagarna. Vi tog en snabb runda i Mellandags rean. Vi hittade varsina par skor. Och efter som vi pratat om att åka skoter dan efter så fick Andreas allt köpa sig ett par riktiga handskar. Så egentligen inget onödigt i år. Dag två tog det ett lite tag innan vi kom igång men tillslut kom vi iväg på en tur mellan Mellersta Selbäck och Norra Garberg. Dagen innan hade det små regnat och nu hade tempen sjunkit en aning så snön var bra.  Jag och Andreas åkte på en skoter då jag inte har skoterkort. Men jag njöt i fulla drag med att sitta bakom.  Men när vi kom till Lädesjön var det inte lika kul. Vi stannade till och kollade ut över isen. Sjön var fryst men på sina ställen fanns vatten på isen. Frågan var om det var hål eller inte. Vi delade på oss. Några tog leden som var utmärkt och vi andra höll oss mer på sidan intill strandkanten. Det skulle visa sig vara lika illa vilket som. Vi alla sjönk ner men bakdelen på skotrarna men alla klarade sig över. Men alla var lätt skärrade och vi bestämde att vi tar en annan väg hem. Väl uppe så var det skönt att sträcka på benen och ta en kaffe. Vi bestämde att ändå ta oss tillbaka innan det blev allt för mörkt. Men det hann bli mörkt. Och vi fick verkligen hålla kolla så att alla hängde med hem. Det är inte alltid som man har täckning på mobilerna ute i skogen. Speciellt inte jag och Andreas som har 3 som operatör. Men hem kom vi. Jag lite kall om tårna och vi alla luktade avgaser värre än värst. Men efter en lång dusch och vädrande av kläder så var man tillbaka. 

 Det sista vi gjorde innan vi åkte var att dels ta en rund tur runt Mora/Orsa för att få bilder på det vackra med Dalarna. Men också så fixade jag en sak som jag tänkt på länge men inte riktigt tagit tag i. Jag har velat ha något som påminner mig om var jag kommer ifrån. Och det skaffade jag mig. En Zorn ring från Claes Guld och Silver i Mora. Jag är så nöjd. 

Men nu är vi tillbaka och ska fira nyår på Västkusten. Sen är det tillbaka till jobb och vardag. Dock väntar renovering som nu ska dra igång och jag hoppas att vi kan bli klara. 

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar