Nytt projekt!

Så nu har det nya året landat och allt är tillbaka till normalt. Man känner att jobbet rullar på och man längtar till sommaren. Vädret är upp och ner verkligen. Det snöar tokmycket ena dagen till att regna dagen efter och temperaturen är som en jojo den med. Men men ingen isgata än alla fall. I detta kaos med väder tyckte jag att det var dags för ännu ett nytt projekt. Till min sambos stora lycka.

Tanken har funnits att jag saknar att ha djur. Sen jag gjorde mig av med fiskarna så har jag saknat djur. Men jag har känt att jag inte kan gå och köpa något nytt heller då jag faktiskt har ett djur att ta hand om egentligen. Min lilla Älvis. Som nu bor hos mamma (<3). Han får gärna bo kvar förstås men vill jag ha ett djur får jag allt ta hand om det jag redan har. Han bor i dag i ett terrarium i helt glas med en bakgrund av frigolit och betong. Vilket innebär tungt som fan. Det var tungt tomt. Med bakgrunden vill jag inte veta hur tungt det kommer vara. Så det får bli kvar. Tittade på terrarium i Göteborgs området. Men allt var smått och inte snyggt. Men så hittade min sambo ett handbyggd, oanvänt terrarium. Det skulle ju till och med bli snyggt att ha i vardagsrummet. Fanns bara ett litet problem. Det låg lite norr om Växsjö. Jag visste att det skulle bli perfekt för oss men hallå. Det är as långt. Och vi skulle inte få in det i bilen så släp var ett måste.

Så den 3 feb så tog vi Xc40:n med största släpet på och drog till Småland. Helt galet. Men det var en resa. Vi åkte från barmark och regn till snö kaos!!

Men! Vi kom fram och jag köpte mitt terrarium och fick lite till.

Det är inte helt kart dock. Inga hål för lampor eller värme. Men lampa till taket har jag köpt och ska kolla på värmematta. Tanken är att detta skall bli så pass klart att vi kan hämta ödla och när vi kommer ner så är det bara att stoppa in han. Så lite tid utanför ett terrarium som möjligt. Blir nog av det bara under resan ner. Men kommer uppdatera under byggets gång. Än har inte mycket hänt. Jag har dammat av allt och börjar planera hur och vart. Men så fort jag börjar kommer bilder!

Tack för mig! Ta hand om er och alla runt er. <3

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar