Long time no seen….

Oj här var det länge sen man var inne och skrev. Och mycket har även hänt.

Jag har försökt att hitta tid och plats för att hinna skiva i lugn och ro. Men det är inte alltid lätt. Jag blev gravid i februari 2021 efter en IVF behandling på Sahlgrenska. Efter mina missfall och år av försök som slutat i ingenting så var vi båda väldigt nervösa. Bara för att man fått hjälpen så här långt så fanns ju inga garantier. Men veckorna gick. Tyvärr så blev min graviditet inte den lättaste även om man tar alla symtom med tanke på vad man i slutändan får. Jag fick foglossning ganska direkt, tror det var i vecka 8. Och i samma vecka så kom illamåendet. Jag mådde kasst fram till vecka 19. Hur jag klarade av att jobba vet jag inte. Men befrielsen av att inte må så illa var så skönt! det visade sig sen att min sköldkörtel spökar vilket orsakade att illamåendet blev värre än vad det kanske skulle vara. Dessutom led jag av halsbränna större delen av min graviditet. Så fick ta piller varje morgon för att inte kräkas. Men som tur är så hjälpte dom hela vägen.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag även bytt tjänst. Vilket gör att jag slipper ”stå på bandet” med min foglossning. Vilket gjorde att jag slapp bli flyttad eller gå hem. Det var även hyfsat corona säkert till en början. Men med foglossning så tillslut så har man ont av att ta sig ur sängen. Så fick tillslut be om sjukskrivning. Corona hade dessutom blivit ett problem när folk nu var vaccinerade och började släppa på alla restriktioner. Ja jag är vaccinerad men vill ju inte råka ut för någon muterad variant nu när jag är så nära födelse.

Som förstföderska så var man taggad på att få se sin lilla skatt. Detta innebär att i alla fall jag började tidigt med att införskaffa allt detta som skall inhandlas. För det är ju inte bara att få barn. Det första vi skaffade var vagn med liggdel, sittdel, babyskydd och stomme där allt kan fästas på. Detta gjordes redan 26 april. Men för 4500:- kontra vad det kostade nytt så var det bara att köpa och ställa undan. Men det kändes bra att börja köpa in det som skulle krävas. Men samtidigt var det svårt att veta vad man skulle köpa. Vad behöver man? Vad är bara onödigt? Tillslut har vi nu skötbord både uppe och nere, inte planerat men det blev så då vi inte vill springa i trappan på natten med Linnéa i armarna. Spjälsängen som står intill våran säng, som hon efter 3 veckor börjar vänja sig vid. Hon sover bäst i vagnen. En Stokke stol med baby del, mycket bra om man vill ha båda armarna ledigt för något. Hon vilar gott i denna med. Det sista men även bästa köpet är en Baby Brezza Formula Pro. Då jag inte kan amma henne så gick vi över på ersättning. Men att stå varje gång och blanda detta var inte optimalt. Så hittade en billigare inne i stan. Funkade fint och den hjälpte såå mycket. Detta är mina bästa köp och saker jag rekommenderar.

Jag tänker att jag skriver ett eget inlägg om förlossningen annars tar denna text aldrig slut. Men efter långa veckor så kom hon äntligen. Och tre veckor har passerat här hemma. Hon växer som hon ska. Vi letar efter rutiner i sova och mat. Haha. Men hon är nog den snällaste bebisen man kan önska sig. Andreas har även börjar jobba igen så nu ska vi hitta en vardag som funkar med att vi går upp på nätterna och ska försöka inte störa honom så gått det går.

Men nu stoppar jag och börjar ladda för en lång förlossningsberättelse istället. 🙂

Tack för att ni läste, kommentera gärna något. Och hoppas ni vill fortsätta läsa mina inlägg.

Kramar Amelie

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar