Sälar, öl och en inneboende

Hej alla!

Ännu en lugn helg har passerat. Med lugn menar jag att vi inte farit runt i bil hela dagarna. Utan äntligen fått lite tid att ta hand om saker här hemma. Fläder/rabarber-saften är gjord och blev väldigt god. För att vara första gången jag provar så är jag imponerad över hur lätt det var och hur gott det blev.

 

 

 På lördagen var vi ute på vift igen dock, men denna gång till fots. Vi gick till Hönöbryggeri som ligger på Öckerö. Där skulle det invigas med ölprovning. Men innan vi gick in så fick vi dessutom se lite säl som simmade runt. Så sjukt söta och orädda.

Väl inne så var det helt okej lokal. Trevlig personal tog emot oss. Man fick köpa in sig på en runda på fem öl.

Nummer Ett var en vanlig Lager. Väldig god, dock som väntad.

Nummer Två var en Weissbier, vilket är något som jag aldrig hört talas om innan, men jag är inte en öldrickare (ännu). Denna var också god Lite mer smak en nummer 1.

Nummer Tre var en Session IPA. Denna var inte en av mina favoriter. Lite för besk för min del.

Nummer Fyra var American Pale ale. Sötare än dom andra men helt okej.

Nummer Fem var en Brown ale. Jag var skeptisk till denna till en början med tänkte att jag skulle ge den en chans. Och visst den var god!

 

Summering; Lagern är det som vinner ändå. Den funkar till allt. Vill man ha något speciellt till mat eller finare tillfällen så skulle jag rekommendera American pale ale eller Brown ale. Så dessa kommer nog inhandlas under semstern.

På tal om semester, nu är det nu bara en vecka kvar. Sista veckan blir en kvälls-vecka på jobbet. Känns ändå helt ok med tanke på att man är ledig nästa vecka och 4 veckor framåt. Planering inför semestern? Nja vi har idéer men vi får se när och vad som inträffar. Njuta är nog ledordet för denna semester.

 

Förresten så har vi fått en inneboende, kanske inte jätte välkommen men han får bo kvar.

 

Nu blir det kanske ett litet kvälls-dopp innan arbetsveckan börjar igen!

 

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar