2017 blir 2018.

 

 

God fortsättning!
Lite sen som vanligt med mina uppdateringar. Dagarna går så otroligt fort… Eller till och med åren!!
2017 är nu slut, det är ju sjukt när jag tänker på det. Hur mycket har liksom inte hänt? Har ju liksom ”bara” flyttat 50 mil söder över och blivit ö-bo. Snart har det gått ett helt år sen flyttlasset gick ner ända hit och jag har inte ångrat det en dag. Nog för att jag saknar familjen men dom har varit och hälsat på och vi åker även upp så mycket vi hinner.

Men julen då. Emellan Hönö-kaksbakning och jul så hann vi med Jul på Liseberg. Wow är väl ett bra ord för det. Var ju där första gånget året innan och blev helt tagen på hur vackert det var. Men blev lika i år. Mysigare stämning får man leta efter. Vi gick mest runt och tittade i alla stånd och tog instämningen. Vi tog en kaffe-latte och våfflor med sylt och grädde. Det gick även bra för mig att äta även om det var väldigt söt och jag inte alltid klarar det söta.

Julafton firades hemma hos Andreas syster och hennes familj. Det var som julen allt som oftast är. Otroligt mysig med massa mat och folk. Dock första julen i spöregn. Men annars var det en lugn tillställning, speciellt för oss då vi åkte tidigt pga våra färjor och att vi planerade att åka så tidigt som vi kunde upp till Mora på Juldagen. Vilket vi också gjorde. Väckarklockan ringde kl 4 och ner i bilen och iväg. Som vanligt var det sega 7-8 timmar i bilen men väääldigt lugnt på vägen. Och det var sköönt att ändå komma upp i tid till Mora. Där var det betydligt mer snö. Några decimeter. Haha. Det snöade varje dag den veckan vi var uppe. Men jag tror man kan säga att vi fick våran snö-dos för denna vinter. Det blev både skoter och fyrhjuling i snön!

 

Den 29 dec bjöd vi med min lillebror och Sagah på julshowen Midvinterblot som hålls uppe på tomteland i Mora. Jag har varit där tre gånger nu. Det var till och med där jag och Andreas hade våran första riktiga date.  Även i år så blev vi inte besvikna. Maten var toppen, även om Andreas fick fruktsallad istället för osten.

Förrätt: Gravad röding lé, fångad av
Gullvej Menglöd i de mest avlägsna norrländska vattendragen, toppad med krondillsmajonäs. Serveras med kuvertbröd.

Varmrätt: Långsamt tillredd högrev av nötkreatur, som levt sina dagar på gård i trakten innan Nökve fångade dessa i sin fallgrop. Serveras med portvinssky och gräddig pepparsås. Till detta Hjoruns potatisgratäng och i biprodukt bakade cocktailtomater.

Dessert: Norrländsk Brietårta serverad med ljumna hjortron som Hildur under stora vedermödor har plockat på myrar där ingen levande tidigare har satt sin fot. Samt friterad persilja och rostade valnötter. Kex och druvor serveras därtill på vår buffé.

Helt enkelt en underbar kväll! Tack lillebror, Sagah och Andreas för allt.

Nu har vi kommit till det nyåret jag kommer minnas för alltid. Det var planerat att vi skulle träffas hos våran kompis Viktor och äta gott. Vi kom dit ca 18 och tände grillen (I snö-kaoset).

Vi hade gott kött och potatisgratäng! Under kvällen spelades quiz och kort. Det bjöds även på en så kallad ”Mora-Nisse”. Innehåll: Likör 43, Blåbärssoppa, Grädde.

Stämningen var mycket god under hela kvällen och vid tolvslaget gick alla ut i snön som vräkte ner. Där hände det som jag nu kommer minnas för evigt. Jag och Andreas förlovade oss.

Vi vill återigen tacka för alla gratulationer, vi är väldigt lyckliga.

Som att detta inte vore nog så fyllde jag 30-år den 9 Jan. Men då jag jobbade och var ensam hemma så blev det inte jättemycket firande direkt. Men jag fick en jättefin present av mina föräldrar.

Så, nu är bloggen uppdaterad. Jag är tillbaka på jobbet och där är allt som vanligt.

Våra planer fram över är att komma igång med renoveringen av vårat  badrum.  Som vanligt så är det pengar som styr så just nu är det väntan som gäller.

 

Just det Julklappen som vi köpte till oss själva.

Detta är nummer två på min lista av vad jag älskar just nu. En kaffemaskin som gör himmelskt gott kaffe.

Nu är våren välkommen!

 

Ha det!

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar